Telling stories for a living

RSS Is Dead

Vroeger keek ik dagelijks in mijn RSS feeds (via Google Reader). Vandaag begint dat ding meer en meer uit te puilen en betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik “mark all as read” aanklik.
RSS is dead. Het is te zeggen, ik pik mijn “lectuur” eerder op via sociale media. Voor bepaalde sites en blogs ga ik nog naar de RSS feeds, maar los daarvan gebruik ik het nog maar weinig. Zou Google het al eerder gedacht hebben en dat ze daarom de stekker uit Google Reader trekken?
Ik heb mijn alternatief al in gebruik, maar ik vermoed dat ik nooit meer zo intensief zal gebruik maken van RSS als weleer…

4 Comments

 1. Herman Dailybits

  Allé man… Ik gebruik feedly nug nog steeds dagelijks op laptop, smartphone en tablet.
  Natuurlijk moet je selectief zijn in de blogs/websites, die je erin steekt. Techcrunch met 50 updates/dag is natuurlijk te belachelijk om te blijven volgen.

 2. Unexpected

  Mjah. Ik kan maar zeggen hoe ik het ervaar. Ik heb met de jaren al veel gekuisd en gedelete, maar eigenlijk gebruik ik het niet meer om “op de hoogte” te zijn. Eerder om blogs te volgen zonder ze te moeten afschuimen.
  De dingen die ik “moet” weten, ontdek ik tegenwoordig zo goed als altijd via Twitter / Facebook / LinkedIn.

 3. Jeroen

  Ik gebruik RSS via Feedly nu zelfs meer dan vroeger. Via de sociale media krijg je idd al veel info binnen maar met het werk is dit niet altijd makkelijk om te volgen/lezen. Dankzij RSS kan ik de interessante artikels/blogs dan ook makkelijk lezen op mijn vrije dagen. Het is volgens mij een kwestie van selecteren wat je in je RSS-feed plaatst en het te combineren met de sociale media. Een goede mix van beide lijkt me ideaal.

 4. Yves

  Inderdaad, via social merk ik ook wel wat interessant is.
  En “niet altijd makkelijk om te volgen”, vind ik evengoed van RSS als je veel feeds volgt. Want dan selecteer je snel “alles als gelezen”.
  RSS is voor mij wat old school aan t worden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑