Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar online shopping neemt alsmaar meer een plaats in het concept “winkelen” ten huize Unexpected.
Ik zit al langer op de online trein en kocht tien jaar geleden al regelmatig zaken op internet, toen vooral gerelateerd aan computers (waterkoeling. speciale heatsinks, ventilators die je hier niet kon vinden,…).
Vandaag koop ik nog steeds de meeste “tech” zaken op internet: veel meer aanbod en veel betere prijzen. Concreet koop ik enkel nog iets lokaal (en met lokaal bedoel ik dan eigenlijk in La Belgique) wanneer ik het “nu” nodig heb. Ik denk dan aan een kabeltje, een doos lege cd’s,…
Alle andere zaken die meer afgewogen worden (een nieuwe laptop bijvoorbeeld) koop ik gewoon online. Andere zaken zoals speelgoed, DVD’s, boeken, GSM’s,… koop ik al jaren online. Sinds kort koop ik regelmatig kleding online (Zalando is het eerste wat in gedachten springt), maar ook bijvoorbeeld verlichting voor in en rondom het huis. Typisch ga ik naar lokale winkels als ik het voorwerp eerst IRL wil zien en koop ik het daarna (als het goedkoper is tenminste) online.