Telling stories for a living

Marmitek IR Control 8

Hoe beter een weekend gebruiken dan om taken en klussen uit te voeren die in de week onherroepelijk op de hoop blijven liggen? Inderdaad. En daarom heb ik er werk van gemaakt om mijn Marmitek IR Control 8 te installeren in de woonkamer.


What the hell is dat hoor ik u al denken? Wel, met behulp van dat toestel kan je je A/V apparaten die mooi verstopt zitten in de TV-kast besturen met je afstandsbediening, zonder dat je de TV-kast moet openen.
Het geheel bestaat uit een kleine controller, een IR-ontvanger en IR-zenders (4 meegeleverd, maximaal 8 aansluitbaar). De IR-zenders plak je op je toestel ter hoogte van de ontvanger, de IR-ontvanger werk je netjes weg in de buurt van je TV. Die laatste vangt simpelweg het signaal van je afstandsbediening op en stuurt datzelfde signaal uit via de IR-zenders.
Hoe makkelijk kan het zijn? Op een kwartiertje was alles netjes aangesloten (de IR-diode op een A/V-toestel vinden is het moeilijkste gedeelte, een zaklamp is hiervoor uitermate geschikt) en vanaf nu kunnen we dus de Digicorder, de mediaplayer, de BluRay-speler,… bedienen zonder de TV-kast te openen.
Aanrader dus. Tenminste als je je toestellen uit het zicht hebt opgesteld ;-).

2 Comments

 1. p.

  Tim,
  Na een jaar in gebruik, tevreden van? Ik vernam recent dat dit problemen zou geven met sommige functie’s van remotes. Lijkt me onwarschijnlijk.
  Wat is jou ervaring nu? Perfect product?
  Thx

 2. Unexpected

  Voor mij wel ja, geen enkel probleem hier – doet wat het moet. Mijn apparaten die ik ermee aanstuur:
  – Digicorders van Telenet (alle modellen)
  – Panasonic BluRay speler
  – Apple TV
  – Eminent Mediaplayer
  Allemaal prima werkend dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑