Telling stories for a living

Staking

Dan ga je naar Gent centrum, parkeer je in Gent-Zuid (tegen betaling uiteraard) en kom je na een korte wandeling aan in het administratief centrum. Vraag je aan de informatie balie de weg naar de afdeling “geboortes”, kwestie dat ik mijn dochter kan gaan aangeven, krijg ik daar te horen dat die dienst vandaag in staking is…
Hmmm. Staking? Hallo? De afdeling waar nieuwe mensjes aangegeven worden, maakt deel uit van de dienst bevolking. Daar horen we twee woorden in: “Dienst” en “Bevolking”. Ik behoor tot die “bevolking”, maar veel “dienst” heb ik vandaag niet mogen ontvangen.
Integendeel. Het heeft mij geld en tijd gekost. En waarom? Dat weet ik niet. Waarom staken die mensen eigenlijk? Zijn dat geen ambtenaars en dus benoemde werknemers met veel vakantie en werkzekerheid tot in het oneindige? Ik ken hun situatie vaneigens niet, maar ik kan me toch voorstellen dat er veel lastigere situaties zijn die reden geven tot staken…
Ah ja, en nog iets beste ambtenaars: plaats zo een informatie misschien eens op uw website, kwestie dat uw “bevolking” niet voor niets tot bij u komt… of zou de dienst “websitebeheer” ook aan het staken zijn? Teveel virtuele bezoekers per werknemer of zo…
Anyway, morgen poging nummer twee. Maar ik ga eerst eens telefonisch contact opnemen of ze er een verlengd weekend van maken of dat ze morgen wel zin hebben om te werken, kwestie dat ik mijn kostbare tijd niet verdoe.

2 Comments

 1. Robin

  Alle begrip voor het ongenoegen, maar plaats u eens in de situatie van die mensen, onderzoek even zoals je zelf zegt wat het probleem is…
  Wij leven in Belgiƫ, hebben wij geen stakingsrecht? is dat niet iets dat onze voorouders bekomen hebben? Zij hebben hiervoor gestreden! Zonder hen was er geen jij, enzv. ipv. dit te posten zou het niet beter geweest zijn aan de mensen daar te vragen waarom ze staakten en daar dan een post over te doen?
  Tot zover iemand die alle begrip heeft voor de mening van anderen, maar toch ook computerfreak is!

 2. Unexpected

  Bedankt voor je reactie Robin. Zoals ik al zei, is er ongetwijfeld een reden, maar zo iets kan wel aangekondigd worden dat mensen geen verlof pakken om dan voor een gesloten deur te staan… stel u anders eens in al die mensen hun plaats? En dan reken ik nog geen parkeerkosten, benzinekosten, kostbare tijd,…
  En de reden, die heb ik gevonden daags nadien: personeelstekort.
  Nu begrijp ik dat, maar dat is toch ook wel een kwaaltje van overal… en er zijn mensen, veel mensen die geen werk hebben of vinden… ik denk dat die met plezier “teveel” werk zouden hebben en niet zouden staken daarvoor…
  My 2 cents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑