Telling stories for a living

Politiekers

Neen, we hebben nog geen regering. Wie had dat nu gedacht? We gaan voor een nieuw record denk ik.
Gisteren keek ik effe naar De Zevende Dag… Ik heb het van miserie afgezet!
Wat een bende kleuters was me dat! Alles op elkaar steken, potten die ketels verwijten zwart te zien en ga zo maar door! Pas op, ze hadden allemaal gelijk, daar niet van :-).
Het ging over asielbeleid, opvang, migratieplannen en zo verder. Schrijnend die mensen op straat, akkoord. Geef die mensen een oplossing, laat ze niet doodvriezen of vergaan van de honger.
Maar stop AUB die instroom! Er moeten voor mijn part geen doden vallen de komende dagen, die paar extra mensen zullen ons dankzij ons belastingsgeld ook wel weer ondersteuning krijgen, maar op grote schaal moet het toch stilletjes aan gedaan gaan zijn denk ik zo…
Als ik zo naar journaals en andere talk-shows met politiekers kijk, dan denk ik dat er nog veel andere goede doelen zijn voor onze centen: pensioenen, werkgelegendheid, lagere belastingen voor de werkende mens, verkeersinfrastructuur, veiligheid,… en ga zo maar door!
Met alle respect, maar “intern” zijn er al genoeg goede doelen om te sponsoren. Mensen toelaten en helpen, ik ben er voor, maar zorg tenminste dat onze eigen problemen ook aangepakt worden misschien? En als je mensen toelaat: integreren! Werken, taal leren, belastingen betalen. Welkom aan zij die daarmee instemmen, farewell en goodbye aan al degenen die aantekeningen willen maken daarop!
Oh ja, en als u het wil weten: volgens mij ligt de oorzaak grotendeels bij de Waalse partijen. Je moet natuurlijk altijd met twee zijn, maar het is toch een publiek geheim dat CDH en PS in het verleden de deuren wagenwijd open gezet hebben. Stemmakerij weet u wel? Degoutant.
Ik ben nog steeds van mening dat Bart De Wever goed bezig is. Voet bij stuk houden, niet buigen voor er concrete oplossingen zijn en geen toegevertjes om rap rap een regering te krijgen. We weten allemaal wat dat de vorige keer opgeleverd heeft.
Ik stel mij alleen de vraag of er met dat samenraapsel van “zakkenvullers” nog iets aan te vangen valt. Kunnen we met die mensen nog een regering maken? En ik spreek over de taalgrenzen heen, moest dat niet helemaal duidelijk zijn. Zit daar eigenlijk nog iemand die écht aan politiek wil doen, of denken ze allemaal in functie van hun postje, een mogelijke Europese functie, een vet betaald loon?
Echt, hoe langer hoe meer raak ik gedegouteerd van ons land en zijn leiders. Misschien moet het koningshuis zich nog eens moeien, want we weten allemaal dat die volledig onpartijdig zijn en er financieel niet beter op worden… *note the sarcasm*.
Misschien moeten ze binnenkort zelf politiek asiel gaan aanvragen? Ik ga alvast een short-list aanleggen…

1 Comment

  1. WiMPiE

    Knap Tim,
    De nagel op de kop, maar in tegenstelling tot velen beknopt! Ik denk dat je hier schrijft wat velen van ons denken… Ik ben alvast 100% akkoord! Wanneer gaan ze het eens mogelijk maken om politiekers weg te stemmen met televoting! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑