Gisteren heb ik mijn iPhone 3G geupgrade naar iOS 4.1 (met behulp van de GM-release die niet-developpers ook kunnen installeren en die gelijk is aan de “officiĆ«le” release die morgen beschikbaar wordt gemaakt) omdat ik de traagheid van iOS 4 op mijn iPhone beu was.
De upgrade ging zonder enig probleem en heeft ongeveer een kwartiertje geduurd. Met een bang hart gaf ik de passcode mee en unlockte ik mijn SIM-kaart om de eerste testjes te doen met het nieuwe OS.
Steve Jobs had beloofd om de performantie problemen op de 3G op te lossen en tot nu toe ziet het er naar uit dat dat gelukt is. Of mijn iPhone 3G even vlot werkt als met iOS 3 durf ik niet te zeggen omdat ik gewoonweg niet meer weet hoe vlot alles toen ging. Wat ik wel weet is dat mijn iPhone met iOS 4.1 terug bruikbaar is en niet meer hapert of enorm veel geduld vergt van de gebruiker alvorens er reactie komt op mijn input.
Foto’s maken gaat terug vlot, internet opstarten doet mijn muziek niet meer haperen en app’s lanceren staat niet meer garant met secondenlang wachten alvorens alles geladen is.
Sneller is altijd beter, maar voorlopig ben ik terug een tevreden gebruiker. Mijn advies voor huidige iPhone 3G eigenaars: upgraden naar iOS 4.1 is een vooruitgang!