Telling stories for a living

Prison Break – Grand Finale

Het zit er op. Prison Break is gedaan om (althans voor 99% zeker) niet meer terug te komen met een nieuw seizoen. Deze week werd in de Verenigde Staten de laatste dubbelaflevering van het seizoen uitgezonden waarin er aan elke “losse draad” een einde geknoopt wordt. Al de personages krijgen hun plaats en alle vragen worden beantwoord. Er duiken zelfs enkele personages op die we van het ganse seizoen nog niet gezien hadden (en waarvan we dachten dat ze dood waren!).
Een happy end in “pur sang”zou ik het niet noemen, maar het “klopt” wel vind ik. Sterk einde trouwens, waar menig gevoelig iemand wel een krop in de keel zal bij krijgen volgens mij. Zeker als je al vier seizoenen meeleeft met de personages.
Tegen het einde springen we vier jaren vooruit in de toekomst om te zien hoe het met al de personages gaat en wat er van hen gekomen is. Om de periode tussen het heden en die “4 years later” die we op het einde te zien krijgen te verduidelijken, komt er in juli nog een dubbelaflevering (waarmee het totaal aantal afleveringen op de vertrouwde 24 komt te staan) waarin die vier jaren meer gedetaileerd verteld zullen worden.
Voor mij was Prison Break dé beste TV-serie van de voorbije jaren waar ik telkens opnieuw vol spanning naar keek en waarbij je bij het einde van een aflevering telkens op het randje van je stoel zat en snakte naar meer. Zo moet een TV-serie in mijn ogen gemaakt zijn en zo zijn er spijtig genoeg veel te weinig op de beeldbuis. Hoewel ik het spijtig vind dat het gedaan is, vind ik het ook goed zo. Een vijfde seizoen had zeer waarschijnlijk teveel van het goede geweest en de format meer kwaad dan goed gedaan.
In schoonheid eindigen – ideaal en just the way I like it.

6 Comments

 1. Tom

  Mocht je je vervelen, probeer eens Dexter. Bestaan drie seizoenen van, vierde is op komst. Zeer sterke verhaallijnen daarin.

 2. Unexpected

  Heb ik gevolgd in het begin… is toch van die politieman die mensen vermoord enz he? Vond dat maar “zo-zo” om eerlijk te zijn…

 3. Marnik

  Spijtig dat het gedaan is. Het eerste en tweede seizoen waren super, het scylla gedoe iets minder, maar ik heb het altijd graag gezien.

 4. Unexpected

  Ja zo is het… maar het einde vond ik toch goed. Eigenlijk vond ik het ganse vierde seizoen best goed. Het derde was voor mij het mindere, leek me eigenlijk een herhaling van het eerste seizoen, maar dan in een andere gevangenis…

 5. vince

  Ik ben ergens gestop begint 3e seizoen. Het kon mij niet zo hard meer boeien dan de eerste afleveringen., net zoals heroes trouwes waar ik nu ook van afgehaakt ben;
  Dexter is anders echt wel een aanrader. Ik ben nu bezig met seizoen 2 af te kijken en seizoen 3 staat klaar.
  vinces laatste blog post..Windows RC7 installation

 6. Unexpected

  Mja het derde seizoen was soms ff doorbijten, maar het vierde vond ik er terug “plat op” zijn 🙂
  Heroes ben ik afgehaakt na de helft van het eerste seizoen wegens “te traag” en “teveel van hetzelfde”… al hoor ik dat dat nu ook sterk is… maar ja.
  Dexter heb ik de eerste 5-6 afleveringen gezien en dat kon me niet genoeg boeien om verder te willen kijken… misschien toch een 2de kans geven dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑