Telling stories for a living

Wargames: The Dead Code

Gisteren naar bovenstaande film gekeken, wat in feite een remake is uit de jaren ’80 als ik me niet vergis, en eerlijk gezegd had ik er veel meer van verwacht. Het begint goed, maar het gaat al snel volledig berg af met slechte dialogen, zwakke en voorspelbare verhaallijnen en volledig niet waarheidsgetrouwde weergave van hoe computers en andere IT infrastructuur werken.
In het kort: de VSA heeft een supercomputer (Ripley) ontwikkeld die zelf terroristen-threats zal waarnemen en neutraliseren aan de hand van drones (vliegtuigen zonder piloot) of andere wapens. Het idee is goed, maar zoals te verwachten gaat het al snel verkeerd. Om potentiĆ«le terroristen op te sporen, gebruiken ze een internet spelletje en eenmaal je level 5 haalt, ben je zogezegd slim genoeg om een terrorist te zijn en ben je een mogelijk doelwit. Stomweg gaan twee “nerds” op in dit spel en worden ze geflagd als “potential terrorist” met alle gevolgen…
Veel product placement (Apple, Facebook,…) maar weinig waarheidsgetrouwe weergave van hoe computers nu echt werken. Ik bedoel: als je begint te chatten met je CPU om hem dingen te laten doen, dan ben je slecht bezig… maar ja, hoe gaan ze het anders interessant brengen voor de gemiddelde filmliefhebber?
Neen, ik was eigenlijk telleurgesteld en had er veel meer van verwacht. Tot nu toe blijft Untraceable voor mij de betere “computer film”.

2 Comments

  1. FRaNKy

    Okay wat heeft dit te maken, buiten de naam, met de Ć¼ber Wargames klassieker ? Even de IMDB erop nagelezen en buiten ‘hackers moeten gaan lopen voor de polies’ ist gewoon bagger.. Ik ga me alleszins de download/dvd rental/whatever besparen en nog eens kwijlen op de looks van Ally Sheedy uit “het origineel”.

  2. Unexpected

    Inderdaad, inderdaad…. misbruik maken van de naam zekers?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑