Telling stories for a living

Apple iPhone 3G Aftermath

Zoals jullie ongetwijfeld wel gezien hebben op mijn blog, heb ik gisteren met veel interesse de WWDC gevolgd waar Steve Jobs & Apple hun nieuwste iPhone 3G met veel glitter en glammer hebben aangekondigd. Op zich ben ik ook een iPhone-fanaat, en als de prijs juist is zal ik er mij vanzelfsprekend eentje aanschaffen, maar… (jaja, er is een maar, “maar” dat had u ongetwijfeld al begrepen aan de hand van mijn zinsopbouw?)

 • Steve’s belofte voor een 199$ en 299$ telefoon lijkt me toch iets te mooi om waar te zijn. Vergeet niet dat ze in “the States” meestal prijzen zonder taxes tonen (dus doe er al maar 21% btw bij) én dat deze prijzen geldig zijn wanneer je een contract afsluit bij AT&T voor een jaar of twee. Aangezien koppelverkoop bij ons verboden is, zal de prijs bij ons hoger liggen vrees ik…
 • In België hebben we (nog) geen abonnementen voor unlimited data traffiek, wat wel nodig is met zo een tof speeltje, want anders gaat je factuur de pan uitswingen denk ik!
 • Apple-fanboys zijn toch echt wel ongelofelijk… de sprekers maakten verschillende “grapjes – ha ha ha” over Microsoft en hun smartphones (taskmanager, activestinksync,…) welke op zich wel waar zijn, maar persoonlijk ben ik van mening dat je je product boven de rest moet laten uitschijnen door zijn betere eigenschappen, en niet door erop te wijzen hoe slecht dat de concurrentie zijn ding doet… too easy vind ik.
 • Apple & zijn gevolg moet ophouden met te doen alsof ze het warm water uitgevonden hebben…
  • 3G op de iPhone is alsof ze iets nieuws hebben uitgevonden… WOOOWW en het publiek goes mad! 3G is de max, maar WAKE UP APPLE, ik had al 3G op mijn Samsung D500 die ondertussen toch al drie jaar oud is…
  • Ik zie nog altijd geen front-facing camera
  • Ik zie nog steeds een 2.0MP camera op de achterkant (maar plattekes als je ziet dat o.a. Sony & Nokia al een tijdje deftige lenzen en betere CCD’s gebruiken)
  • Kan de iPhone 3G nu eigenlijk video’s maken of nog steeds alleen foto’s?
  • De nieuwe mogelijkheden met onder andere zoeken in je contacts of smsjes versturen naar meerdere personen tegelijkertijd… heel tof en proficiat aan Apple, maar stop alstublieft met te doen alsof jullie daarmee het warm water uitvinden, want elke andere telefoon out there heeft deze functionaliteit al jaren (of toch zo goed als)!
  • Welke zot gaat nu nog 249€ betalen voor een 8GB iPod Touch als de iPhone 3G maar 199$ kost en meer biedt dan de iPod Touch? Of zou mijn argwaan naar de prijzenpolitiek dan toch gegrond zijn 😉 ?

Mijn punt is dat Apple-fanboys álles wat Steve Jobs zegt de hemel inprijzen. Ongelofelijk maar waar. Waar is de kritische mens in die gasten? Nochtans zijn ze heel erg kritisch op alles wat niet van Apple komt, en misschien nog meer wanneer het van Bill Gates en de zijnen afkomstig is. Kritisch zijn is terecht, daar niet van, maar gelieve geen twee standaarden te gebruiken hé!
Kortom, de nieuwe iPhone 3G is een erg leuk product, om niet te zeggen, fantastisch. En ja, ik ga er mij hoogst waarschijnlijk eentje kopen. En neen, ik heb geen Apple computer, maar mijn volgende computer zal zeker en vast een Apple zijn en zal zeer waarschijnlijk dit jaar aangekocht worden (ik zou zelfs zeggen, in de loop van de komende 2-3 maanden). Dus ik ben zeker en vast geen Apple-hater, noch een Microsoft fanboy. Ik ben gewoon kritisch naar beide partijen en kan in beide kanten zowel het goede als het slechte zien.
Kan de rest van de wereld dit dan ook eens beginnen doen en ophouden met zich te gedragen alsof ze in één of andere sekte zitten of op zo een “let’s-all-pray-together-and-heal-this-crippled-man” show zitten?
Bedankt.

6 Comments

 1. Jan Ottenbourg

  Goed gezegd! 200% akkoord!

 2. Kevin

  idem dito, maar zelf zou ik hem waarschijnelijk niet kopen.
  Stel je voor, je hebt juist frieten gegeten en je hebt telefoon….. Hoe neem je, zonder problemen, de telefoon op?

 3. Unexpected

  Met je neus? 🙂

 4. Kevin

  en dan maar hopen dat je niet moet niezen :p

 5. Kevin

  ik heb het: schudden!
  Geen spraak herkenning (want als je mond vol met frieten zit, helpt dat niet)
  geen touch screen, want met vettige vingers…
  maar schudden…. en direct op luid spreker… en laat dit nu toevallig in windows mobile 7 zitten 🙂

 6. Brent

  Hallo,
  Effe een vraagje, ik ken niks van al die technologie. Wel weet ik da ik ik een iPod wil aankopen, eind juli komen vrienden van mij over uit Amerika. Zij kunnen perfect die iPod 3G meenemen voor mij want lijkt mij goed machien. Nu is mijn vraag wat er nog als kost bijkomt om deze te gebruiken? Kan je je gsm-abbonement van mobistar daar gewoon insteken en dan gewoon bellen en sms-en voor dezelfde prijs als je met je gsm doet nu? Of moet je hier toch een ander abbonement voor nemen zodat je facturen maandelijks boven de 50euro uitkomen want anders koop ik mij gewoon een iPod en gsm apart… En die gps, allemaal tof maar is dit gratis gebuik?
  Zou iemand mij hier een beetje uitleg over kunnen geven, hier een antwoord posten of via mail(beerschotter_rat@msn.com)?
  Alvast bedankt,
  Brent Truyens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑