Telling stories for a living

The Oxford Murders

Voor al wie van detectives, mysterieus en raadsels houdt, is deze film een must-see movie. Er gebeuren verschillende moorden in Oxford en een professor samen met een jonge student trachten de moorden op te lossen en de moordenaar te vatten met behulp van wiskundige berekeningen. Tof!
Het plot is niet doorzichtig, waardoor je tot op het einde in het duister blijft over de hoe en de waarom. En toch is alles in feite redelijk duidelijk, eens je de uitleg te horen krijgt. Tijdens de film speel je vanzelfsprekend mee en tracht je alle details op de slaan in je hersenen met de hoop dat je het raadsel mee kan oplossen. Ook de “geeks” onder ons gaan zich amuseren, want er komen veel raadsels en wiskundige reeksen in die voor velen bekend in de oren zullen klinken (Fibonaci reeks bijvoorbeeld).
Aanrader sowieso. En de acteurs zijn ook schitterend met onder andere Elijah Wood en John Hurt in de hoofdrollen. Daarnaast is ook de verschijning van de voor mij onbekende actice Leonor Watling heel erg aangenaam, waardoor de film naar een serieus niveau getild wordt. The Oxford Numbers. Zien!

4 Comments

 1. Kevin

  The number 23, nog zo een trhiller met getallen…. en Jim carrey!! spannend tot op het bitter eind
  (Je krijgt er een aaaaaaahhhh… gevoel bij)

 2. Unexpected

  Aha, bedankt voor de tip!

 3. Linn

  Dat is nu eens een van de eerste films die jij bespreekt die ik eventueel wel nog zie zitten om te bekijken. 😉

 4. Unexpected

  Mja 🙂 zeker doen Linn, tenminste als je van een detective film houdt he 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑