Ik ben nu ongeveer een week de gelukkige eigenaar van Grand Theft Auto IV en ik moet toegeven: dit game rules serieus! Ik ben in feite nog niet ver gevorderd in het game, maar dat komt omdat de wereld zodanig groot is en er zoveel te doen is in dit game: een beetje rondhangen, wat cruisen met een of andere gestolen voertuig, met je neef naar een stripclub gaan, met uw lief gaan bowlen of iets gaan eten,… kortom echt alles wat je kan doen in het gewone leven, kan je doen in deze virtuele wereld. Crazy!
Tussen je dagdagelijkse bezigheden, spendeer je vanzelfsprekend ook tijd aan de “missies”: je neef uit de handen van criminelen redden, banken overvallen, een afrekening gaan verzorgen,… kortom alles wat bandieten doen hé. Het is duidelijk: het 18+ label is terecht ;-).
PS: blijkbaar zorgt het game op de PS3 voor serieus wat problemen (vastlopers) die na een game-patch en een nieuwe firmware voor de machine, nog steeds niet opgelost zijn. Slecht bezig Sony & Rockstar Games. Een game dat zo een wijdverspreide problemen toont, mag niet op de retailmarkt terecht komen… zeker niet als je de prijs van nieuwe games bekijkt: 65-70€! Dan mag je toch wat kwaliteit verwachten nee?