Telling stories for a living

Mail Uploaden > GMail II

Gisteren schreef ik over een upload tooltje om je bestaande lokale mails in GMail te krijgen, maar na wat verder speurwerk heb ik ontdekt dat dat niet met PST files werkt (en laat ik nu net een Outlook gebruiker zijn) waardoor je eerst moet migreren naar bv. Mozilla Thunderbird en dan alles overzetten. Te omslachtig vind ik, en vooral, de data van je mails komt te staan om het moment dat ze geupload zijn!! En vooral dat laatste wil ik nu net niet.
Maar er is een andere oplossing! GMail ondersteunt IMAP (ha ja, dat gebruik ik al op mijn Cruise) en daar ligt ook de oplossing: voeg je GMail IMAP account toe in Outlook, naast je bestaande PST mappen dus. Daarna doe je gewoon een drag ‘n drop van je mails / mappen van je PST naar de IMAP Gmail account en klaar is kees. Als je een map oversleept, zal GMail de mapnaam gebruiken om een label toe te kennen aan die mails, dus je structuur blijft behouden (maar wel op zijn GMails, met labels dus, wat even wennen is maar naar mijn bescheiden mening veel simpeler werkt).
Voila, tot zo ver mijn GMail tip van de dag ;-).

1 Comment

  1. Alex

    Clever! Thanks, ik ga dit nu proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑