Telling stories for a living

GMail Backup

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben een fervent gebruiker van GMail, u weet wel, de online mail-service van Google. Ik gebruik het zowel thuis als op het werk als “on the road” via de Cruise en ik zou er niet meer zonder kunnen. Al mijn e-mail adressen forwarden hun mail naar mijn GMail account, die alles netjes voorziet van labels en filters en de weinige SPAM die voormij mijn mailserver(s) geraakt, er nog eens uit haalt ook.
Voor backup overwegingen (GMail moest maar eens stoppen te bestaan of zo) laat ik van alle mails een kopie op de mailserver(s) staan en download ik die éénmaal per week via Outlook 2007. Tot zo ver mijn backup systeem ;-). Op zich werkt dat goed, maar als ik op verlof ben of niet thuis ben, kan ik Outlook niet starten en is er dus geen backup… en met Murphy om de hoek, zal het op zo een moment zijn dat er iets mis gaat natuurlijk!
Oplossing? Google Groups! Maak een groep aan en laat die je mail backuppen. Ok, als Google er volledig uit valt dan is ook Google Groups verdwenen…
En als je eens te snel een mailtje verwijderd hebt op GMail, kan je het in de groep altijd gaan terughalen. Handig toch?

4 Comments

 1. vince

  waarom laat je je mailservers zelf geen backups make ?

 2. Unexpected

  omdat ik niet voor al mijn e-mail adressen eigen servers heb…

 3. vince

  aaah oki πŸ™‚ d8 da ge een paar servers had voor e paar emails πŸ™‚ verkeerd begrepen dan πŸ˜‰

 4. Unexpected

  Neenee πŸ˜‰ heb mijn eigen server voor enkele van mijn domeinen met bijhorende emails, maar bijvoorbeeld mijn Telenet accounts, daar heb ik zelf de mailserver niet van he…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑