Telling stories for a living

WordPress Shit!

Daarstraks was ik op mijn blog (hier dus) een paar zaken aan het posten en in de comments bezig en opeens kom ik op de “WordPress Installation Page” terecht. Paniek! Alles wat ik deed, toonde me die pagina. Het doorlopen van die pagina bracht ook geen oplossing en mijn wekelijkse backup van de database loopt op zaterdag, dus zou ik 6 dagen aan berichten, comments,… kwijtspelen.
Na ingelogd te zijn op de PHPMyAdmin heb ik daar toch nog de volledige database gevonden en gebackupped naar mijn VAIO om daarna alles van WordPress te deleten op de server, inclusief de database. Daarna WordPress geherinstalleerd en de backup van de database geimporteerd en voila, de site is terug up & running zonder enig verlies van gegevens. Het enige wat ik nog moet herinstalleren zijn de plug-ins die ik gebruik. Die had ik niet gebackupped omdat ik eens schoon ship wou houden. De upload folder (met alle foto’s enz die ik hier toon) en de themes folder had ik wel gebackupped want daar heb ik al veel customizing in gedaan.
Straffe toeren, maar ik had een backup en ben er op een uurtje in geslaagd om een volledige clean-install van de blog te verwezenlijken. Woohoow, en van de eerste keer alles in orde!

1 Comment

  1. Unexpected

    Effe testen of de comments ook werken ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑