Valmeinier, daar ga ik vannacht naartoe tot en met volgende week zaterdag (dan vertrekken we terug huiswaarts). Het is daar al gans de week aan het sneeuwen en gisteren lag er 195cm sneeuw en was de sneeuwconditie “poedersneeuw”. Dat klinkt dus erg goed hé! En ze geven nog sneeuwval (zelfs zware sneeuwval) dus de vakantie kan nu al niet meer stuk, zeker niet als er nog wat zonnestralen bijkomen!
Het gezelschap bestaat uit 12 skiërs en 2 snowboarders. Gezien de eeuwige “commentaar” tussen deze groepen, belooft het er “hard” aan toe te gaan ;-). De snowboarders verwijten de skiërs van hun “hoopkes” en “bulten” die ze maken, de skiërs verwijten de snowboarders te grote hopen aan de buitenkanten van de piste of het feit dat ze soms op de piste met een groep bijeentroepen. Het is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven, die rivaliteit ;-). Maar het is goed bedoeld ze, binnen onze companie, beetje elkaar plagen en zo he. Van die bende skiërs gaan er trouwens 2 eens een “plank” aanbinden en het eens proberen. Goed zo!
Vannacht rond een uur of 2-3 vertrekt ons groepje, want we rijden niet allemaal samen. We zien elkaar ginder morgenvroeg wel en gaan in konvooien van 2-3 auto’s naar ginder.  Al het snowboard gerief ligt al klaar (het was nog klaar aan het liggen van de vorige reis, anderhalve maand geleden) en het enige wat ik nog moet doen is alles in een reistas steken en naar de winkel gaan voor wat eten en drinken. De VAIO is ook al gevuld met muziek en film voor de avonden / aperitieven te verzachten / verheerlijken en de digitale camera met bijhorende memory cards ligt ook klaar.
Kortom, zo goed als ready for action dus. Gaat er nog iemand op sneeuwverlof?