Telling stories for a living

Dommel Goes FUP

FUP oftewel Fair-Use-Policy. Op hun Netconnect abonnement biedt ISP Dommel sinds vandaag (denk ik toch want vorige week stond dat nog niet op hun site) de mogelijkheid om zonder downloadlimiet te surfen aan. Op een standaard Netconnect aansluiting heb je recht op 100GB. Daarna zit je op mediumband (1024kbit/s downloadsnelheid – ongeveer 10x wat Telenet je geeft en dus perfect bruikbaar voor internet en mail en zelfs downloads). Via een “boostpack” kon je je limiet upgraden naar 150GB datalimiet per maand en 2048kbit/s mediumband. En vanaf heden is het boostpack op 4096kbit/s afgeklokt, wat in feite wil zeggen dat je op mediumband dezelfde snelheid krijgt dan op breedband. Kortom, bye bye datalimiet en welkom FUP. Wel denk ik dat eens je op de mediumband configuratie zit, de traffiek van andere klanten voorrang krijgt ten opzichte van jezelf. Daardoor kan het op piekmomenten wel zijn dat je je “breedband” snelheid niet altijd zal halen, maar dan nog… dit is een godsgeschenk.
Ik ga nog eventjes wachten en hou het voorlopig bij een standaard Netconnect aansluiting, maar moest ik die 100GB regelmatig overschrijden dan zal ik rap upgraden naar dat boostpack. Op dat moment kost mijn Netconnect aansluiting zonder limieten exact 41,95€ per maand. En dat is hetzelfde als wat ze bij Telenet aanrekenen voor een standaard Expressnet met 12GB (of 15GB weet het niet meer) met oertrage smallband die je zelfs met moeite toelaat om mails deftig te downloaden / uploaden!
The king is dead, long live the king! Het begint tijd te worden dat de Belgische ISP markt eens opengereten wordt, en ik hoop dat Dommel met deze actie de eerste stap heeft gezet. Proficiat!

1 Comment

  1. Twilight

    Dommel is nu ook non-FUP. Byebye FUP. Welkom ongelimiteerd downloaden. Wij zitten hier met het Speedconnect Plus abonnement, nooit problemen mee, we ontvangen de beloofde snelheden, hebben geen downloadlimiet, en zoals de Speedconnect Plus-pagina van de Dommel-website zegt (rechtsonderaan), doen ze ook niet aan FUP. Ongelimiteerd is dus écht ongelimiteerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑