Gisteren nog eens naar de bioscoop geweest: de film naar keuze was Untraceable, een film over een FBI-agente die in een Computer Crime Unit zit. Als ze denkt dat ze het allemaal gezien heeft, komt er een website online waarop mensen in real-time vermoord worden. Hoe meer mensen er inloggen op de site, hoe sneller de mensen vermoord worden. De zoektocht naar de dader die tevens een uber-nerd blijkt te zijn kan beginnen.
De film zit goed in elkaar en verveelt geen minuut. Op technisch (en informatica) gebied durven zo een films echter wel eens de mist in te gaan, maar deze niet. Op één detail na (althans dat ik heb gemerkt) was de film informaticagewijs volledig in orde. Waar ging het dan fout? Op een gegeven moment zochten ze het IP-adres van “de site” en komen ze op de proppen met een 10.x.x.x adres. Dat is geen publiek internet adres en kan dus onmogelijk het juiste IP-adres zijn. Ik vermoed dat ze dat met opzet doen omdat als ze een echt adres zouden gebruiken, er altijd wel iemand de dupe zou zijn en een overrompeling van bezoekers zou hebben.
Op een gegeven moment doet een van de CCU’s een erg technische uitleg aan zijn baas, waarop deze antwoord dat hij er geen jota van begrepen heeft. Ik begrijp gans die uitleg wel, dus ik vermoed dat ik als nerd / geek gecategoriseerd kan worden. Geestig.
Ah ja, en dat systeem met die vaste plaatsen in Kinepolis is dus de max. Geen strees meer voor goede plaatsen. Je tickets kopen en je plaatsen kiezen en klaar is kees. Op het gemak nog iets gaan drinken en een kwartiertje voor het begin van de film de zaal binnenwandelen en nog altijd die goede plaatsen hebben :-). I’m lovin it.