Telling stories for a living

Stokjestijd

De ladies van Chop Suey hebben begin deze week een heuse stok in mijn richting geworpen, maar aangezien ik niet over breedband internet kon beschikken, vond ik het wijzer om de traditie van het stokjes uitdelen uit te stellen tot wanneer ik terug op mijn vertrouwde Turbonet lijn zat.
Bon, de stok dus.
Drie bands en/of artiesten die ik dit jaar heb leren kennen:

 • Bloc Party: ik had er al van gehoord, maar het was er voor de een of andere reden nog niet van gekomen om eens een cd op te zetten. Ondertussen is dat dus wel gebeurd en goed bevonden.
 • Damien Rice: een leuke groep die ik leren kennen heb via een of andere MTV-achtige zender waar ik de laatste 15 seconden van hun populair nummer “9 Crimes” had gehoord. Beginnen zoeken en dan de full cd maar in huis gehaald en ondertussen heeft die toch al een paar keer volledig mogen afspelen. Ook hun tweede single, “Rootless Tree” vind ik sterk trouwens.
 • Op de derde plaats wil ik niet zozeer één artiest of groep noemen, daar ik verschillende cd’s heb ontdekt dit jaar die ik eigenlijk allemaal even goed vind. Ik denk aan Fergie, Gary Jules, The Killers, Daft Punk, Chemical Brothers, Crowded House, Wu Tang Clan, Timbaland, Kaiser Chiefs, Snow Patrol en nog veel meer dat ik nu vergeet. Sommige van die groepen of artiesten kende ik natuurlijk al, maar hebben me dit jaar toch weer aangenaam kunnen verrassen met hun werk. Vandaar.

Drie dingen die ik heb meegemaakt, gehoord,… en die me altijd zullen bijblijven?

 • Het overlijden van een goede vriend.
 • De reis naar Florida en hoe mijn eerste voet “on American soil” (en de rest van mijn verblijf) alleen maar bevestigd heeft dat de VS één van mijn lievelingsplekjes op Aarde is. Ik heb de smaak te pakken en kan niet wachten om terug te gaan (NY, Las Vegas, San Francisco, Los Angeles, Hollywood,…) en meer te zien.
 • De geboorte van mijn eerste petekindje eind 2006 en hoe hij zijn eerste levensjaar beleefd heeft.

Drie blunders waarmee mijn kleinkinderen mij uitlachen zullen:

 • Als ik heel eerlijk ben, denk ik niet dat ik blunders van dat formaat gemaakt heb in 2007. So be it. Next!

Drie dingen waar ik tamelijk fier op ben:

 • Het verloop van mijn carrière en alles wat daarbij komen kijken is.
 • Eveneens mijn reis naar Florida (zie hierboven ergens).
 • Mijn eerste stapjes in het leven van een zelfstandige (in bijberoep welteverstaan).

Drie mensen die van mij het stokje krijgen:

 • Maartje van Oostblog: omdat ze dat de vorige keer ook zo goed gedaan heeft en omdat ik haar manier van schrijven wel kan appreciëren.
 • Beau: gewoon, een blog die ik regelmatig lees. Let the beast go Beau.
 • Onnozelheid: Jep. Joke mag het is uitleggen en als ik zo nadenk over alles wat ik op haar blog las de voorbije maanden, zal ze wel voer genoeg hebben om uit te kiezen.

5 Comments

 1. kaatje

  De ladies van Chop Suey zijn u dankbaar 🙂

 2. Unexpected

  You’re both very welcome 🙂 mijn dank aan jullie voor het stokje 🙂

 3. Beau

  Komt eraan hoor, krijg ik nog de tijd om erover na te denken ja? 😀

 4. Unexpected

  Omdat gij het zijt 🙂

 5. Maartje

  Af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑