Ik denk dat het ondertussen al wel een beetje duidelijk is dat films mij sterk interesseren (net zoals TV Series en muziek trouwens). In navolging van Michel heb ik alvast mijn wishlist voor 2008 samengesteld. Opgelet, dit lijstje is een momentopname en kan en zal dus zeker nog in grootte toenemen! Vooraleer ik mijn voorlopig lijstje op jullie loslaat, geef ik graag een klein stappenplan mee over hoe je je films best selecteert.
Een beetje filmliefhebber gaat meestal op voorhand al “scouten” wat er zit aan te komen natuurlijk, ha ja, een voorbereid man is er twee waard of zo iets?
Eén van de betere sites om dit te doen, is de website van Apple. Zij posten heel veel trailers, dikwijls in HD kwaliteit, waardoor je al een kleine preselectie kan maken voor de komende maanden. Veder vind ik FirstShowing ook een heel onderhoudende site, waar er ook veel ruimte is voor interactie. Op die manier ontdek ik vaak films waar ik zelf nog niet van gehoord of gezien had, maar die andere mensen aanreiken als zijnde de moeite om in de gaten te houden. Een andere klassieker onder de film websites is de International Movie Data Base, oftewel IMDB. Deze site is eigenlijk één groot naslagwerk voor de filmliefhebber en moet dus zeker in je bookmarks zitten. Last but not least geef ik nog graag Cinebel en Kinepolis mee als Belgische websites. Je kan daar vooral terecht voor informatie en besprekingen over de huidige en “soon to be expected” films in onze bioscopen. En om een goede afsluiter mee te geven, is er nog DVD.nl, mijn website préferé voor DVD besprekingen. Altijd interessant voor als je niet in de cinema geraakt bent, of nog op zoek bent naar een goed kerstcadeau ;-).
Bovenstaande websites in combinatie met een dosis gezond verstand en smaak, zullen er gegarandeerd voor zorgen dat je op filmgebied niets tekort komt in 2008.
Maar goed, mijn lijstje (in geen specifieke volgorde) voor 2008 van films die ik zeker zal zien in de cinema:

 •  21
 • The X-Files 2 (Scully is “hot stuff”)
 • Harry Potter & The Half-Blood Prince (of course!)
 • Rambo
 • Jumper (Dark Vader die kan teleporten, must see!)
 • The Changeling
 • Eagle Eye
 • The Dark Knight (lees: de nieuwe Batman film!)
 • Cloverfield
 • Babylon A.D. (Vin Diesel = actie à volonté)
 • James Bond 22 (my name is Bond, James Bond)
 • Sex And The City: The Movie
 • Speed Racer
 • Star Trek XI (Captain Kirk!)
 • Valkyrie (Cruise als Duitser…)
 • Vantage Point (“yet another let’s kill the president” film, maar het spreekt me aan)
 • Wanted (huurmoordenaar van vader op zoon)

Voila, dat is mijn voorlopig lijstje. Ik had er hyperlinks kunnen opplakken zodat je maar moest doorklikken, maar aangezien ik een lijstje heb gegeven met interessante websites, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om zelf wat opzoekingswerk te verrichten en zo misschien iets nieuws te ontdekken?
Weet je nog een must-see film die ik niet heb opgenomen in mijn lijst? Laat gerust iets achter in de comments! De firma dankt u.