Zondagavond is ten huize Unexpected traditiegetrouw een goede TV-avond. De enige zelfs, want al de andere dagen vind ik de TV-programmering maar pover. Een van de nieuwe series die ze op zondagavond op kijkend Vlaanderen loslaten, is “Justice”, een nieuwe advocatenserie van Jerry Bruckheimer (onder andere bekend van CSI). De serie is een cruising van het het advocatenberoep met het CSI-werk, wat ik wel kan smaken.
Maar… er is een maar. De serie is afkomstig van FOX en zoals FOX de voorbije maanden goed bezig is met het annuleren van series, is ook hier het noodlot toegeslagen. In de USA is de serie in mei van dit jaar geannuleerd, waardoor er dus maar 13 afleveringen van zijn gemaakt. Gelukkig is het geen vervolgverhaal en blijf je na de dertien afleveringen niet op je honger zitten, maar toch is het weer eens een voorbeeld van de onkunde van FOX en van de aankopers bij onze zenders, die er blijkbaar elke keer weer in slagen om de verkeerde series aan te kopen.
Justice, een tot nu toe aangename serie die misschien verder had kunnen evolueren. We zullen het wellicht nooit weten, maar in the meantime kan u gerust met plezier afstemmen op de nog te volgen afleveringen, zondagavond op VT4.