Eindelijk is het zo ver! Ik heb daarnet mijn allereerste partijtje Gears Of War gespeeld op mijn gloednieuwe XBOX360! En ik moet zeggen dat het helemaal niet tegenvalt hoor. De gameplay was even wennen (heb al meer dan een jaar geen joypad aangeraakt weet u wel) maar na een kwartiertje was dat vingervlug gevoel van vroeger weer helemaal terug. Jaja, lang lang geleden was ik een doorwinterde gamer en heb ik volgende consoles versleten: NES, SNES, MegaDrive II, Game Gear, Gameboy, Saturn, PS2, XBOX en natuurlijk ook de PC zelf. Dit jaar is daar dus een PSP bijgekomen en sinds eind vorige maand ook een XBOX360.
Het enige nadeel aan “gamen” is de kostprijs van die games. Een mogelijke oplossing is jezelf een budget opleggen en er alleen de klassiekers uitpikken waar je meer dan een week zoet mee bent. Sinds kort combineer ik die laatste strategie met de deugten van Ebay: veel recente games voor minder dan de helft van de prijs in de winkel, en bijna altijd in supergoeie staat! Aanrader dus.
Nu heb ik vandaag ook het nadeel aan die XBOX360 ontdekt: er zit geen harde schijf of memory module bij, dus vergeet games saven! Ik denk dus dat ik eens op Ebay ga zoeken naar een goed geprijsde XBOX360 hard drive en dan kan ik tegelijkertijd ook demo’s downloaden van de “Marketplace”, op zoek naar die volgende aankoop.
Once a gamer, always a gamer denk ik…