Ze zijn er weer in geslaagd bij FOX om mij kwaad te krijgen! Ik heb daarnet de laatste aflevering van Vanished gezien (was hier vorige week op TV, maar met dat ik toen nog in Amerika zat heb ik dat moeten opnemen) en eigenlijk blijft de kijker met tientallen open vragen zitten. Eerst dacht ik gewoon dat er een tweede seizoen zou komen, maar na een beetje opzoekingswerk op het net ben ik er net achter gekomen dat men bij FOX (het netwerk dat de serie bestelde) besloten heeft om de serie vroegtijdig af te voeren! In Amerika zijn ze zelfs nog verder gegaan dan bij ons en hebben ze de laatste vier afleveringen alleen maar via het internet aangeboden. Conclusie is dus dat we alleen weten dat Sara kunnen ontsnappen is van haar ontvoerders, dat haar schoonvader er waarschijnlijk voor iets tussen zit, dat de “chief” van de politie er ook mee te maken heeft en dat de ex-vrouw van Jeffrey er hoogstwaarschijnlijk ook meer van weet. Maar waarom? En hoe? En antwoorden op de B-plots in de serie? En aangezien men de serie over de oceaan vroegtijdig heeft afgevoerd, denk ik niet dat er ooit een vervolg seizoen zal komen.
Dit is nu al de tweede keer dat ze er bij FOX in slagen om een goeie serie af te voeren. De eerste keer dat ik er last van had was met Traveler (nu nog te zien op VT4). En wat mij dan nog het meest van al stoort: de gasten die de series aankopen voor onze Vlaamse zenders doen precies niet erg veel research vooraleer ze een contract ondertekenen? Kunnen zij niet eventjes doen zoals ik en op het net kijken hoe de serie in de VSA gelopen is? En of er een einde bij komt? Want zeg nu zelf, de enige reden dat kijkers elke week afstemmen op een serie is omdat ze willen weten hoe het afloopt!
Ik denk dat ik vanaf nu elke nieuwe serie eerst ga afchecken op het internet, om zeker te zijn dat er wel effectief een einde aan is. Zucht.