De voorbije twee dagen heb ik doorgebracht in Hasselt, op citytrip zeg maar. Met de roadster naar Hasselt rijden met al dat mooie weer is al een feest op zich (tenzij je niet gek bent op al die wind in je haren). Na een goed uurtje waren we ter plaatse en hadden we onze bed & breakfast gevonden: Abeljano, wat Spaans is voor hazelaar en de hazelaar staat in het wapenschild van Limburg. De gastvrouw, Agnes, was superethousiast en heel vriendelijk en was altijd te vinden voor een verhaal, tips, do’s en don’t’s, de kamers waren perfect in orde en heel modern (die B&B is nog maar een jaartje open).
Na aankomst zijn het de stad ingetrokken en hebben we direct genoten van het gratis openbaar vervoer! Aanrader voor alle andere grootsteden, en zelfs alle steden en dorpen in Vlaanderen. Veel winkels gezien en terrasjes gedaan, om af te sluiten met een superheerlijke maaltijd op het terras van Café Latino. Dit Mexicaans restaurant heeft echt een bangelijk leuk terras waar je je direct op vakantie waant. En de spareribs waren overheerlijk! Moe en voldaan zijn we naar ons bed gegaan.
De tweede dag hebben we eerst een lekker ontbijt gekregen bij Agnes om daarna afscheid te nemen en nogmaals Hasselt city te gaan verkennen. Tegen een uur of drie hadden we het dan gezien en zijn we terug huiswaarts gegaan, om het verkeer een beetje te vermijden. Hasselt was dus, in case het nog niet duidelijk was, heel plezant en zeker de moeite waard! Wij gaan zeker terug naar deze gezellige stad met heerlijke terrasjes en fijne restaurants!