Telling stories for a living

75 Jaar LEGO

Ik weet niet hoe u zich LEGO herinnert, maar voor mij was LEGO een belangrijk deel van mijn jeugd. Uren, dagen en weken zelfs heb ik doorgebracht met bouwen en opzetten, eettafels vol waardoor er in de zetel moest gegeten worden wegens geen plaats meer voor een bord en een pan. Zelf was ik vooral geinteresseerd in de “stad” bouwdozen: de luchthaven, het tankstation, de brandweerkazerne, het politiestation en zelfs de TGV (jawel, die rode, de allereerste elektrische trein van LEGO). Enkele jaren op rij had ik élke bouwdoos van de “stad”, wat niet persé betekende dat ik niet geinteresseerd was in bijvoorbeeld de ridders of de ruimte. Maar men kan nu eenmaal niet alles kopen (spijtig) en dus moeten er keuzen gemaakt worden. Ik had wel hier en daar een doos van een andere reeks, maar de steden bleven toch mijn geliefkoosde serie.
Vele jaren later zie ik dat er nog niet veel veranderd is. Er zijn enkele nieuwe stenen en vormen en ook wel nieuwe series die inspelen op een hype, maar daar doe ik niet aan mee. Die series verdwijnen weer zodra die hype over is (bijvoorbeeld Star Wars LEGO) en dus tel ik die niet mee als “echte” series. Mijn neefjes en nichtjes hebben het LEGO-virus ook te pakken, en soms moet ik dan eens een handje helpen bij een moeilijke doos… niet dat ik dat erg vind, want zo heb ik een excuus om terug te gaan in de tijd, waar alles nog zonder zorgen was en de eerste gedachte die in je opkwam als je je ogen opendeed ‘s morgens was: “wat ga ik vandaag bouwen?”.
LEGO viert dit jaar zijn 75ste verjaardag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Ga maar eens kijken op de volgende website voor wondermooie creaties in LEGO. Misschien eens naar Denemarken gaan volgend jaar, LEGO-land gaan bezoeken. Hmmm.

4 Comments

 1. G

  legoland denemarken is wel is de moeite, citytrip nr billund 🙂

 2. Unexpected

  Mja, ik denk er aan :-). Zin om mee te gaan?

 3. G

  10jaar geleden als is geweest, mr zie dat wel zitten
  eventueel combineren met kopenhagen, zalige stad….

 4. Unexpected

  Kan over gebabbeld worden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑