Telling stories for a living

Ongeval

Allé, weer drie doden in het verkeer vandaag: doordat een vrachtwagenchauffeur niet gezien had dat er file was, heeft hij dus niet geremd met als gevolg dat de wagen die voor hem stond, geplet is tussen zijn vrachtwagen en die ervoor. En durf dan vooral niet zeggen dat “die vrachtwagenchauffeurs” een bende zotten zijn eh, want “Nee Meneer!” ze zijn niet allemaal zo. Neen, inderdaad niet. Maar toch wel héél veel! En ik kan het weten, want net zoals veel medemensen spendeer ik elke dag 2 uren of meer op de Brusselse ring. En wat je daar allemaal ziet… Ja, personenwagens rijden ook zot. Akkoord. Maar daar zijn de gevolgen voor de medemens van een ander niveau wanneer het fout gaat denk ik zo (wat het natuurlijk niet goedspreekt!). Ik vraag me af, was de chauffeur zijn krant aan het lezen? Lag hij met zijn voeten op het dashboard? Of was hij aan het gluren naar een dame in een cabrio naast hem? Zucht. De chauffeur is in shocktoestand? Anders moeten we eens gaan vragen aan de nabestaanden van de slachtoffers, welk effect het op iemand heeft om je geliefden op een takelwagen te zien staan, samen met het autowrak, omdat het zo erg toegetakeld is dat ze ze er niet direct uitkrijgen en het achter gesloten gordijnen moeten doen…

4 Comments

 1. Kaatje

  Ik heb daar dus een grote schrik van, van vrachtwagens. Als er een file is zie je me nooit achter een camion staan!

 2. Unexpected

  Same here en ik heb altijd mijn achteruitkijkspiegels in de gaten en een noodweg klaar 🙂

 3. d.

  Je bekijkt de zaak nogal zwart-wit vind ik.
  Akkoord, de gevolgen zijn veel groter als een vrachtwagen betrokken is in een ongeval, en er zijn er veel die ‘zot’ rijden(al vraag ik me af wat je daaronder verstaat), maar zoals je zelf al zegt.. ze zijn niet allemaal hetzelfde. De meesten zijn zelfs zeer verantwoordelijke chauffeurs.
  En ik het eigenlijk een beetje grof dat je zo lacherig doet over de vrachtwagenchauffeur die in shock is. Om een ongeluk tegen te komen moet je niet eens ‘zot’ rijden, één seconde verstrooid zijn kan fatale gevolgen hebben.
  Soit, een goeie maat van mij is camionchauffeur en ik heb mijn mening over ‘die chauffeurs’ bijgesteld nadat ik eens met hem ben meegereden.

 4. Unexpected

  @ D: met zot bedoel ik onverantwoord. Ik geef je gedeeltelijk gelijk, maar tegelijk vind ik ook dat de “marge” voor camionchauffeurs, lager ligt dan voor personenwagens, met andere woorden, als zij in de fout gaan, zijn de gevolgen erger dan wanneer een personenwagen crasht. Maar vanzelfsprekend zijn ze niet allemaal zo. Zoals met alles zijn een paar rotte appels genoeg om gans de mand te verzieken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑