Telling stories for a living

iPod FM Transmitter

Ik twijfel er al een tijdje aan om zo een FM transmitter voor mijn iPod te kopen zodat ik in de auto gewoon mijn iPod kan aansluiten en genieten van de vibes. Mijn radio (Pioneer) ondersteunt ook de iPod, maar dan moet je een speciale module van 100€ bijkopen. Deze moet dan nog professioneel geinstalleerd worden dus de rekening zal op het eind van de dag wel rond de 200€ liggen. Dat heb ik altijd veel geld gevonden, zeker omdat mijn radio perfect CD-RW’s kan lezen en mp3 en wma ondersteunt. Maar de mens is een luxebeest en enkele songs naar de iPod kopieren en aansluiten in de auto, gaat nog altijd rapper dan een lege cd zoeken, cd beschrijven, …
De reden waarom ik nog altijd geen FM transmitter gekocht had, was omdat ik schrik had dat de kwaliteit niet behoorlijk zou zijn en dat ik naar een cassette-kwaliteit zou moeten luisteren. Tot voor kort was die twijfel dus aanwezig, maar sinds twee weken heeft de vriendin in haar bolide ook zo een FM transmitter installatie steken (wel professioneel geinstalleerd, met Belkin houder en al!) en die kwaliteit is dik in orde!
Dus ik op op zoek naar de ideale FM transmitter. Na een serieus pak sites af te schuimen ben ik uitgekomen bij de gasten van iPod Lounge. Ik had mijn keuze beperkt tot twee modellen van Kensington: de Pico en de grotere broer ervan. De Pico heeft als voordeel dat hij heel erg klein is en gewoon onderaan op mijn Nano klikt. Het nadeel is dat hij gebruik maakt van de iPod batterij, en ook al gaat die erg lang mee, ideaal is het niet. Verder is het toestel ook veel kleiner en heeft het dus een kleiner zendvermogen. Dus minder kwaliteit. Dat is ook wat de gasten van iPod Lounge schrijven. De grotere broer daarentegen krijgt een vette topscore. Hij heeft een lcd display waarom je tot 3 frequenties kan voorprogrammeren, trekt stroom van de 12V aansluiting, en laadt je iPod ook nog eens op tijdens het gebruik. Ideaal dus! Alleen de prijs is een beetje aan de hoge kant: 50€ voor de Pico en 80€ voor big brother.

Kensington iPod FM Transmitter

Deze morgend ben ik de FNAC te Leuven buitengewandeld met de duurdere versie, en ik moet zeggen: it rocks!! Aanrader dus mensen!

4 Comments

 1. Kaatje

  Ik heb ook de duurdere versie….en zolang er niet te veel vrachtwagens op de baan zijn..klinkt het goed!

 2. Unexpected

  Ik heb er nog niet veel mee kunnen testen, maar hier voor de deur ziet het er goed uit 🙂 al eens andere frequenties geprobeerd Kaatje?

 3. Kaatje

  Ja al meerdere. Zolang er weinig verkeer is klinkt het allemaal goed, maar als het druk is krijg ik veel storingen. Misschien ligt het wel aan mijn autoradio.

 4. Unexpected

  Ofwel zitten die mensen rond jou op de baan ook met zo een zendertje te spelen 😉 ik ga het alvast testen en laat nog van me horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑