Je CV up to date houden is relatief simpel: eens je de basis hebt, is het een kwestie van nieuwe vaardigheden toevoegen naarmate je ze bijleert. Eventueel haal je er een paar zaken uit vooraleer je hem opstuurt (relevantie voor de job waar je naar solliciteert), maar in het algemeen is dat “pretty low maintenance”. Wat minder gemakkelijk is, althans voor mij, is de begeleidende brief schrijven die vaak gevraagd wordt. Hij moet kort maar krachtig zijn, en to the point. Maar tegelijkertijd moet het toch goed leesvoer zijn voor de HR-manager of assistent die hem te zien krijgt. Clichés proberen te vermijden, zo goed mogelijk uitleggen waarom die bepaalde job moet ingevuld worden door iemand als jezelf en al dat zonder rond de pot te draaien. Niet makkelijk zeg ik U! Tips zijn altijd welkom. Ah ja, en niet te vergeten: spellingsfouten! Laat uw brief en CV enkele keren nalezen op fouten, anders is de kans groot dat hij direct verticaal geklasseerd wordt.