Telling stories for a living

70-291 aka "The Beast"

Vorige week ben ik dus op opleiding geweest, meer bepaald de cursus “Implementing, Managing, and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Network Infrastructure: Network Services“. Ik heb voordien al verschillende andere Windows 2003 Server opleidingen gevolgd, allemaal met het oog op het behalen van mijn MCSA/MCSE certificaat, en het moet gezegd worden: dit was de moeilijkste cursus.  Het was goed te doen, daar niet van, maar bij de vorige cursussen had ik soms het gevoel dat ik het allemaal al wel gezien had.
Na een beetje rond te surfen op fora zoals Tech Exams, waar collega-gecertifieerden (of zij die ernaar streven ;-)) samen komen om kennis uit te wisselen, examenvragen te posten, … heb ik begrepen dat examen 70-291 (dat dus deze cursus omvat) het moeilijkste van allemaal is. Waarschijnlijk daarom dat het de bijnaam “the beast” heeft meegekregen!
Heeft er iemand onder jullie hier ervaring mee? Was het goed te doen? En waar moet ik vooral op letten?

2 Comments

  1. FRaNKy

    Het ‘networking’ examen is inderdaad niet van de eenvoudigste.. Hopelijk viel de cursus goed mee met een gast vanvoor die er meer van afwist dan uzelf en ook genoeg tijd overlaat voor “what if” dingen. Zou dat niet het geval zijn, die gast vanvoor laten vervangen door een andere (been there, done that 😉 )

  2. Unexpected

    Ja maar het was “ne goeie” 😉 en hij liet vooral veel praktische dingen toe. Dus niet gewoon het boekske aflezen en de slides erdoor jagen, want daar hebt ge dus volledig niks aan. Heb al men vorige cursussen bij Guidance gevolgd, maar ik denk dat ik het hier in feite beter vond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑