Telling stories for a living

Apple iPad

Vorige week heeft Apple de iPad officieel geïntroduceerd in België, al moet het gezegd dat de mensen die er echt op zaten te wachten, zeer waarschijnlijk eentje in de buurlanden gaan halen zijn.
Persoonlijk heb ik er geen roadtrip voor ondernomen omdat het verlangen niet van die orde was en heb ik dus de Belgische launch afgewacht. Echter, een week na de launch, heb ik geen iPad in mijn bezit.

De reden is niet dat er geen iPad’s genoeg op voorraad zijn, maar eerder dat ik na enkele test-sessies helemaal niet overtuigd ben van de iPad. Natuurlijk vind ik het toestel cool en het werkt vlotjes, maar het gaf mij niet het verwachte “wow” gevoel. Als ik een iPad zou kopen, zou ik voor de 3G versie kiezen, maar dan vooral voor de ingebouwde A-GPS chip en niet zo zeer voor de 3G module zelf. 16GB vind ik persoonlijk te weinig voor een toestel dat ik zou vullen met audiovisuele media, dus is 32GB het minimum en 64GB mijn eerste keus.

Maar daar wringt het schoentje: de iPad 32GB 3G kost niet minder dan 699€ terwijl het 64GB exemplaar 799€ moet opleveren! Gezien het ontbreken van het “must-have” gehalte, vind ik die bedragen gewoonweg veel te hoog. Voeg daar aan toe dat er al geruchten zijn over een iPad 2 voor dit najaar en je weet dat de restwaarde van de huidige iPad pijlsnel naar beneden zal duiken.
Apple kennende is het trouwens nooit verstandig om voor “early adopter” te spelen en kan je beter wachten op de tweede versie – meestal een product zoals de eerste versie had moeten zijn ;-).
Dus neen, ten huize Unexpected is er geen iPad te vinden. Als de iPad 2 er dit jaar komt en de prijzen zijn zeker niet hoger terwijl er enkele features bijkomen, dan misschien wel… maar dat zien we dan nog wel.
Moest u trouwens toch een iPad willen aanschaffen, dan kan u best de FNAC te Leuven vermijden. Deze mensen wisten mij op launch day vrolijk te melden dat hun iPad’s zonder extra verzekering al op waren en dat ze voorlopig enkel modellen mét extra verzekering hadden. De meerkost was een 10% van de iPad zelf en natuurlijk verdienen ze daar serieus geld mee!
Het is een schande, wetende dat andere winkels je de iPad “los” verkopen én wetende dat ze ook de mensen die om 8u voor de deur stonden deze verzekering wilden aansmeren. Volgens kopers lieten ze ze wel vallen als je duidelijk maakte dat die verzekering je niet interesseerde… maar de “brave huisman/huisvrouw” die niets durft zeggen, wordt op die manier wel bedrogen! FNAC Leuven dus vermijden voor iPad aankopen.

1 Comment

  1. Rudy Engels

    Amen. Doordrukje van mijn bevindingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑