Unexpected.be

Telling stories for a living

Tag: Roadshow

Bumba

Gisteren een namiddagje ondergedompeld in de wereld van Bumba en zijn vrienden. Nooit zoveel kindjes verkleed in Bumba samen gezien. Respect voor de acteurs die die “roadshow” spelen. Mijn Bumba-hoedje af dus.
24/3/2013

In het kader van de professionele bezigheid ben ik deze week bezig met het opzetten van een demo-omgeving voor een “Roadshow” waarbij we zoals de naam al doet vermoeden bij onze resellers een event organiseren waar zij dan hun klanten op uitnodigen.
Het is de bedoeling dat de reseller uit onze product portfolio kiest wat ze op hun event willen tonen aan hun klanten. Dit impliceert de noodzakelijke slide shows met bijhorende marketing / technische uitleg, maar ook demo’s van de betreffende producten.
Omdat de meeste van die producten niet performant geïnstalleerd kunnen worden op een laptop, gebruiken we een dedicated demo-systeem dat uit een HP C3000 chassis (Tower versie) bestaat met daarin een aantal HP ProLiant BL460C G1 blade-servers. Elke blade beschikt over een quadcore Intel Xeon E5450 CPU op 3GHz, 16GB RAM en een setje SAS-schijven in een RAID1 configuratie.

Het OS dat op elke blade-server komt te staan is vanzelfsprekend VMWare ESX. In dit geval heb ik gekozen om de nieuwste release, met name ESX 4.1 te gebruiken, meer bepaald de “Hypervisor” versie, beter gekend als ESX 4.1i.
Om alles beheerbaar te houden, gebruik ik VMWare VCenter om de ESX hosts te beheren of wat had u gedacht? En daar wringt het schoentje natuurlijk…
Om efficiënt te werk te gaan bij de opbouw van demo’s, hergebruik ik heel dikwijls mijn virtuele machines die thuis op de IX4 gebackupped staan. Tot nu toe heb ik altijd ESX 4.0 gebruikt voor mijn labs en daar hoort een VCenter 4.0 machine bij – tot hier geen probleem.
Echter, aangezien ik voor deze opstelling de nieuwe ESX 4.1 variant gebruik, dacht ik toch maar eventjes mijn VCenter 4.0 te hergebruiken en zo wat installatietijd uit te sparen. Mispoes. Alles lijkt te werken, zelfs het toevoegen van de ESX 4.1 hosts lukt… of toch voor eventjes. Enkele seconden na het toevoegen gaat het van kwaad naar erger, krijg je foutmeldingen en verliest de VCenter machine uiteindelijk voeling met de ESX host(s).
VMWare ESX 4.1(i) vereist VCenter 4.1. Punt. Dat is op zich geen probleem, want je kan de database en zo migreren. Het probleem is dat VCenter 4.1 enkel geschikt is voor een x64 OS en laat ik nu een x32 OS hebben op mijn bestaande VCenter VM.
Anyway, niets aan te doen:

  • Een nieuwe VM opzetten
  • Windows 2003/2008 x64 installeren
  • VMWare VCenter 4.1 installeren
  • ESX 4.1 hosts opnieuw toevoegen aan VCenter 4.1

En wonder boven wonder, alles werkt na deze procedure perfect. Het heeft mij enkele uurtjes meer werk gekost, maar nu weet ik het alvast voor de volgende keer.

In het kader van de professionele bezigheid ben ik deze week bezig met het opzetten van een demo-omgeving voor een “Roadshow” waarbij we zoals de naam al doet vermoeden bij onze resellers een event organiseren waar zij dan hun klanten op uitnodigen.


Het is de bedoeling dat de reseller uit onze product portfolio kiest wat ze op hun event willen tonen aan hun klanten. Dit impliceert de noodzakelijke slide shows met bijhorende marketing / technische uitleg, maar ook demo’s van de betreffende producten.

Omdat de meeste van die producten niet performant geïnstalleerd kunnen worden op een laptop, gebruiken we een dedicated demo-systeem dat uit een HP C3000 chassis bestaat met daarin een aantal HP ProLiant BL460C G1 blade-servers. Elke blade beschikt over een quadcore Intel Xeon E5450 CPU op 3GHz, 16GB RAM en een setje SAS-schijven in een RAID1 configuratie.

Het OS dat op elke blade-server komt te staan is vanzelfsprekend VMWare ESX. In dit geval heb ik gekozen om de nieuwste release, met name ESX 4.1 te gebruiken, meer bepaald de “Hypervisor” versie, beter gekend als ESX 4.1i.

Om alles beheerbaar te houden, gebruik ik VMWare VCenter om de ESX hosts te beheren of wat had u gedacht? En daar wringt het schoentje natuurlijk…

Om efficiënt te werk te gaan bij de opbouw van demo’s, hergebruik ik heel dikwijls mijn virtuele machines die thuis op de IX4 gebackupped staan. Tot nu toe heb ik altijd ESX 4.0 gebruikt voor mijn labs en daar hoort een VCenter 4.0 machine bij – tot hier geen probleem.

Echter, aangezien ik voor deze opstelling de nieuwe ESX 4.1 variant gebruik, dacht ik toch maar eventjes mijn VCenter 4.0 te hergebruiken en zo wat installatietijd uit te sparen. Mispoes. Alles lijkt te werken, zelfs het toevoegen van de ESX 4.1 hosts lukt… of toch voor eventjes. Enkele seconden na het toevoegen gaat het van kwaad naar erger, krijg je foutmeldingen en verliest de VCenter machine uiteindelijk voeling met de ESX host(s).

VMWare ESX 4.1(i) vereist VCenter 4.1. Punt. Dat is op zich geen probleem, want je kan de database en zo migreren. Het probleem is dat VCenter 4.1 enkel geschikt is voor een x64 OS en laat ik nu een x32 OS hebben op mijn bestaande VCenter VM.

Anyway, niets aan te doen:

– Een nieuwe VM opzetten
– Windows 2003/2008 x64 installeren
– VMWare VCenter 4.1 installeren
– ESX 4.1 hosts opnieuw toevoegen aan VCenter 4.1

En wonder boven wonder, alles werkt na deze procedure perfect. Het heeft mij enkele uurtjes meer werk gekost, maar nu weet ik het alvast voor de volgende keer.

Schrijf u snel in alvorens het te laat is! Interessante sprekers en onwaarschijnlijk veel demonstraties van al het nieuwe geweld dat in CS3 verborgen zit.

© 2018 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑