… and so I face the final curtain blogpost. Jawel beste lezers, 2008 zit er zo goed als op en binnen het ogenblik dat deze post online staat en een uurtje of vijf zijn ze in Australië en omstreken het nieuwe jaar aan het inluiden. Wij zullen dan enkele uren later volgen en vanaf dan beginnnen we weer allemaal met een “blanco blad”. Zelfs onze “nieuwe / oude” regering.
Voor mij was 2008 is ieder geval best ok, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. 2008 is het jaar waarin ik in mijn job sterk gegroeid ben en veel nieuwe uitdagingen heb gekregen (en tot een goed einde heb kunnen brengen) die me grenzen hebben doen verleggen.
Op persoonlijk vlak is alles ook goed verlopen en valt er eigenlijk niet veel te klagen. De mensen rondom mij zijn gezond en blij, de familie zal weer uitgebreid worden begin 2009, ik heb goede vrienden en vriendinnen en fijne collega’s en ook op “online” gebied heb ik mijn netwerk een beetje kunnen vergroten met interessante persoonlijkheden. What more can I which for?
Vanzelfsprekend is het Gorki-gezegde nog altijd van toepassing – “sterren komen, sterren gaan…” – waardoor er naast nieuwe sterren ook enkele sterren aan mijn hemel verdwenen zijn. De ene al wat dramatischer dan de andere. C’est la vie denk ik dan. Don’t look back, stay positive en alle energie focussen op wat komen zal. Het leven is veel te kort om te blijven stilstaan bij “what could have’s” is mijn filosofie.
2008 is ook een goed jaar geweest voor dit blog. Unexpected.be is gegroeid van een kleine “trial & error” experiment / tijdsverdrijf / probeersel naar een dagelijkse activiteit waarin ik mij uitdrukken, stoom aflaten en ervaringen delen op vele vlakken. Mijn lezerspubliek stijgt maandelijks waarvoor veel dank! Ik ben vereerd elkeen van jullie hier te mogen ontvangen en hoop vaneigens om ieder van jullie volgend jaar terug te mogen verwelkomen.
2008 was ook het jaar waarop Mr. Unexpected eindelijk de switch gemaakt heeft naar Apple. Allé, switch is een groot woord, want ik blijf nog altijd op dagelijkse basis bezig met Windows platformen, zowel op professioneel vlak als op persoonlijk vlak. Laat ons zeggen dat ik mijn nieuwe Mac als een extensie zie van mijn computergewoonten.
Voorspellingen voor 2009 ga ik laten voor wat ze zijn, daar zijn al genoeg andere sites mee bezig die alles al wel gezegd zullen hebben.
De goede voornemens dan maar. Ik heb met de jaren al geleerd dat je niet te veel mag beloven op dat vlak, want als je die beloftes dan niet kan waarmaken is de nasmaak eens zo bitter.
Op persoonlijk vlak ga ik trachten om in 2009 mijn conditie op peil te brengen. Daarmee zal ik al werk genoeg hebben en al mijn doorzettingsvermogen moeten aanspreken om meer te sporten en minder van al dat lekkers te smullen :-).
Professioneel gezien wil ik in 2009 mijn grenzen verleggen. Ik voel me klaar voor meer, om nieuwe horizons te verkennen en om alles naar een hoger niveau te tillen. Ik twijfel er niet aan dat dat misschien niet evident zal zijn met de huidige economische crisis, maar met negativisme bereiken we zeker niets en dus ga ik er gewoon voor. Ik stel mijn doel voor ogen en als ik maar halverwege geraak, dan is dat nog altijd verder dan blijven stilstaan. Een “neen” heb je al en een “ja” kan je krijgen.
Om af te sluiten wil ik ieder van jullie een voorspoedig 2009 toewensen met veel geluk en vooral een goede gezondheid. Maak er vanavond een feest van (but be careful) en we zien elkaar terug in 2009.
Tot dan.