Een week geleden (kan misschien een paar dagen langer zijn) kwam ik op de blog van Arlindo Alves – een Microsoft IT Evangelist (kort gezegd: gasten die zich specialiseren in een product van Microsoft en daarrond dan alles verzorgen van demo’s tot roadshows tot techevents enz). 
Arlindo verdiept zich vooral in Windows 2008 Server en Hyper-V, twee zaken waar ik zelf ook regelmatig mee speel en interesse voor heb, dus bezoek ik zijn blog op regelmatige basis. Het is te zeggen, de blog zit in mijn Google Reader.
Anyway. Een week geleden dus. Of iets meer dan dat. Arlindo had op zijn blog een oproep geplaatst voor mensen die interesse hebben om deel uit te maken van de IT Pro Momentum scene en vaneigens was ik daar in geïnteresserd en was mijn mailtje redelijk snel de deur uit. Een paar dagen later kreeg ik een mailtje terug met een registratielink erbij – ik zat in het Momentum Program. Woohoo!
En wat houdt dat nu in hoor ik u al denken?
Concreet: 

  • Toegang tot MS-fora en groepen
  • Toegang tot bèta software zoals bv. Windows 7
  • Gratis een jaar Technet Plus abo – hier zitten zo goed als alle softwarepakketten in die Microsoft verkoopt. Ik was hier het voorbije jaar zelf al op geabonneerd maar nu kan ik het dus een jaartje gratis gebruiken. Joepie.
  • De mogelijkheid om tickets te openen bij Microsoft zelf – altijd handig als je tegen problemen aanloopt waar je geen pasklare oplossing voor kan vinden op hun website of via Google.
  • Vanzelfsprekend schept dit een band met MS en vooral met andere mensen die in zulke programma’s rondzwerven, wat op zich altijd goed is voor je CV en toekomstige carrièremogelijkheden. 
Superkort gezegd: je wordt een “early adopter” en je krijgt er alle mogelijke middelen voor. 
In het verleden schreef ik eigenlijk al redelijk veel op dit blog over mijn avonturen met zaken zoals Hyper-V, Windows 2008 Server, Exchange 2K7,… maar naar de toekomst toe zullen er dus zeer waarschijnlijk meer van zulke posts bijkomen (als dat al mogelijk is, want in feite is dat hier meestal toch echt wel nerd-talk niet?).