Gisteren werd zoals afgesproken met de vriendelijke mensen van IIshop.be mijn nieuwe televisie geleverd: een Panasonic TH42PX80E plasma televisie. De oude 32″ CRT van Philips aan de kant gezet, alles eens goed afgekuisd (stof gaat waar no one has gone before!) en terwijl ook de “cablemess” eens op orde gezet, waardoor alles nu netjes is aangesloten en alle draden mooi bij elkaar gehouden worden door cable-management riempjes. Mooi zo!
De plasma TV installeren is in feite snel en eenvoudig: de voet op het meubel zetten, de TV erop schuiven en dan de voet aan de TV vastvijzen met bijgeleverde vijzen. Klaar. Antenne-kabel erin, home theatre aansluiten, XBOX360 via de standaard kabel aansluiten en ontdekken dat je dan geen HD-kwaliteit kan krijgen (en dus nog naar Game Mania rijden voor een HD AV-cable kit voor de XBOX360 – 30€ armer, wereld van verschil in beeldkwaliteit!), HDMI-kabel aangesloten zodat ik de VAIO kan aansluiten wanneer nodig en de KISS mediaplayer / HDD-recorder aangesloten. Klaar is kees :-).
Aangezien mijn Devolo powerline adapters ook al toegekomen waren (een dag vroeger dan verwacht) heb ik die ook al aangesloten: op de modem die zich in de living bevindt, een switch aangesloten en vandaar naar digicorder #1 en naar powerline adapter #1 met UTP. In de slaapkamer powerline adapter #2 aangesloten, eveneens een UTP kabel aangesloten (die trouwens meegeleverd wordt) en onmiddellijk gingen de “huisjes-leds” op beide adapters branden, wat zoveel wil zeggen als “we hebben connectie met elkaar, het is in de sjakosse”.
Ik heb de meegeleverde Devolo software toch nog op mijn VAIO geïnstalleerd, gewoon uit curiositeit om te zien wat je daarmee kan doen. In feite niet zo veel (en dat is ook niet nodig want alles werkt gewoon out of the box en er is nu eenmaal niet veel dat je kan instellen op zo een adapters): checken of beide adapters gevonden worden, een encryptie-paswoord definiëren zodat andere adapters op dezelfde stroomkring niet aan je netwerk kunnen en een toepassing om shares te “sharen”. Meer moet dat niet zijn.
Het enige wat mij nu nog te doen staat, is het aansluiten van de HD Digicorder die normaal gezien deze week nog geleverd zal worden door onze vrienden van Telenet. Laat ons hopen dat de activatie van dat ding zonder problemen verloopt en als alles dan volgens plan verloopt, zal ik voor het weekend kunnen genieten van HD-televisie.
En hoe bevalt de nieuwe televisie mij nu hoor ik u al denken? Wel, erg goed, maar daar ga ik een ander bericht over neerpennen, kwestie dat we alles een beetje netjes en overzichtelijk houden nietwaar?