I’m a sucker for good TV shows! Maar dan moeten ze wel écht mijn ding zijn en dat laatste gebeurt niet zo heel vaak. Ik begon dikwijls aan een nieuwe reeks waar ik van dacht “YES, we have a winner” om dan na een aflevering of vier te merken dat ik mezelf toch verplichtte om de volgende op te zetten…

Losers

Mijn tijd is mijn meest kostbare bezit en ondertussen heb ik geleerd dat ik in zulke situaties eieren voor mijn geld moet kiezen en het laten voor wat het is…
Een voorbeeld hoor ik u denken? Orange Is The New Black (al heb ik dat wel drie volle seizoenen leuk gevonden), Breaking Bad (hier heb ik mezelf verplicht door het eerste seizoen geworsteld alvorens ik de handdoek in de ring smeet), You Me Her, The Walking Dead, Under The Dome
Sommige van die reeksen zijn minder bekend, maar enkele andere genoemden zijn serieuze kleppers die heel wat aanhang hebben. Gelukkig kan er over smaken niet gediscussieerd worden right ;-)?

Winners

Series die ik wel helemaal tot het eind het uitgekeken en liefst van al onder de noemer “Binge Watching”: House Of Cards, Prison Break, Suits, White Collar, Six Feet Under, Sons Of AnarchyThe Killing, How To Get Away With Murder en ook wat Scandinavisch materiaal waar ik nu effe niet op kan komen.
En recent is die lijst er eentje rijker geworden: Billions! We volgen het hebben en houden van Robert “Bobby” Axelrod – founder en drijvende kracht achter investeringsmaatschappij Axe Capital en alle intriges die daarbij komen kijken.
 

Het is een reeks met heel wat bekende gezichten (Damian Lewis van Homeland, Maggie Siff van SOA), met een pittige en actuele verhaallijn en met acteurs die hun rol heel goed weten neer te zetten. Het doet me op vlak van cliffhangers erg denken aan HoC – geen actiefilm / blockbuster-like einde, maar toch elke keer een verhaallijn, een brainfuck, een intrige waardoor je heel erg veel neiging voelt om toch nog een uurtje slaap op te offeren en naar de volgende aflevering te kijken!

Meer Van Dat!

Billions is ondertussen aan zijn tweede seizoen bezig en als je over Play More (Telenet betaal-TV dus) beschikt, dan krijg je de nieuwe afleveringen voorgeschoteld aan het tempo dat ze in de VS beschikbaar gesteld worden.
Het eerste seizoen telt 12 afleveringen en van het tweede seizoen zijn er op moment van schrijven al vier afleveringen te bekijken en komt er wekelijks een episode bij.
Needless to say dat ik dezer dagen weer wat slaap aan het offeren ben… Billions is een dikke, vette aanrader voor eenieder die op zoek is naar een nieuwe TV reeks om je in vast te bijten!