Mijn zondagavond begon traditioneel met een aflevering van Groenland. Bartel Van Riet kon in een twintigtal minuutjes genoeg virtuele zaadjes planten om de gemiddelde tuinier van genoeg motivatie te voorzien om aan de slag te gaan tot aan de volgende aflevering :-).
Groenland
Spijtig genoeg heeft de VRT het programma na het vorig seizoen geannuleerd wegens besparingen (net als Vlaanderen Vakantieland dacht ik?) en ook wel omdat ze het gevoel hadden dat alles verteld is (hoe kan dat nu?). Een serieus spijtige zaak als je het mij vraagt, want er is geen alternatief beschikbaar. En nee, de infomercials van Dobbit TV wil ik zelfs niet in overweging nemen. Tip: in het weekend heeft Bartel wel nog een column in Het Nieuwsblad. Verder kan ik Groen Van Bij Ons ook wel aanraden.
Gelukkig heb ik een hoop afleveringen op mijn Digicorder staan, maar op een dag zal die het ook begeven (want dat doen Digicorders om de X aantal jaar) en heb ik ook de boeken van Groenland, maar alsnog mis ik die wekelijkse babbel van Bartel die me steevast nieuwe tips en ideeën opleverde. Je kan delen van afleveringen wel online bekijken bij Een, maar nieuw materiaal komt er dus niet meer bij.
Ondertussen is het “groenseizoen” weer van start gegaan en heb ik de tuin klaar gemaakt voor de zomer: dode groene beuk vervangen met nieuwe planten, de nodige grassen en andere vaste planten gekocht en plaats gegeven, de bestaande grassen en andere planten zoals lavendel gesnoeid en verder de nodige ideeën en plannen op papier gezet om de tuin van 2016 in te richten. En die plannen zijn best interessant als je het mij vraagt, maar daarover vertel ik later meer.