Mijn eerste Laundry Day ooit, met als voornaamste reden dat ik Dimitri Vegas & Like Mike eens wou meemaken. On-site tegen een uur of drie in de namiddag, chance gehad met parking en geparkeerd aan het Zuiderterras (€14 parking vind ik nu wel zwaar overdreven om eerlijk te zijn) wat op een dikke tien minuten wandelen is tot aan de #LD2013 site.





Korte samenvatting:

  • Steve Aoki (Main): zotte mens, zoals we dat al gewoon zijn van Steve.
  • Martin Solveig (Main): geen samenhang en een kakafonie van jewelste – ik zag en hoorde al veel beter werk van deze Fransman.
  • Bacardi Beach (wegens dat ik vergeten ben welke DJ’s ik er zag): tofste “lokatie” van Laundry Day, veel sfeer en ook ouder volk (kom ik straks op terug).
  • TLP (bij Planet Brussel): feestje, meer moest dat niet zijn.
  • Gunther D (bij Planet Brussel): de obligatoire boenkschijven uit de jaren ’90.
  • Dimitri Vegas & Like Mike  (Main): zot feestje, volledig binnen en over de verwachtingen – het was gewoon super. Alleen wat te druk om deftig te kunnen dansen mijn gedacht.

Los van de muziek: meer drankhokjes voorzien, want soms was het erg lang aanschuiven (en was er veel niet meer beschikbaar omstreeks 21u ‘s avonds!). Ook uw hamburgers waren slecht te noemen – een hamburger zit in een pistolet, niet in een sandwich. No excuse.
Verder moet je er op Laundry Day ook tegen kunnen dat de gemiddelde leeftijd volgens mij ergens tussen de 18-19 jaar bengelt. Met mijn 32 lentes voelde ik me daar bij de senioren van het festival (met uitzondering van Bacardi Beach waar het iets alternatieve genre de jongste bezoekers duidelijk minder aantrok).
Of ik nog terug ga? Vooral te zien wie er op de affiche staat en of daar namen tussen staan die ik eerder in het festival seizoen heb moeten missen.
En daarmee zit het festivalseizoen van 2013 er spijtig genoeg op. Tot volgend jaar!