Enkele weken terug viel er een cd in de bus van een tot voor mij op dat moment onbekende artiest: Plan B. Plan B of beter gezegd “Ben Drew” is een gast van 26 uit Londen die naast zingen blijkbaar ook filmtalenten in zijn broekzak heeft zitten. In 2008 speelde hij mee in Adulthood van Noel Clarke en in 2009 schitterde hij tegenover Michael Caine in de Britse thriller “Harry Brown“. Geen van beide films heb ik gezien, maar gezien de IMDB score heb ik ze alvast op mijn “to watch” lijstje gezet voor de komende wintermaanden.

Maar goed, het ging over de muzikale verwezenlijkingen van Ben Drew en niet over zijn acteerprestaties. Na wat opzoekwerk heeft Ben naar eigen zeggen zijn inspiratie gehaald bij Michael Jackson en het Motown circus dat daarrond ontstaan is. Een beetje zoals Amy Winehouse zeg maar. Soul van de bovenste plank.
Nu moet ik eerlijk toegeven dat soul niet direct bovenaan op mijn digitaal cd-schap ligt, maar desalnietemin kan ik genieten van muziek met pit, als de sfeer waarin ik er naar luister maar goed is. De cd van Plan B – “The Defamation of Strickland Banks” – heb ik bij ontvangst direct naar iTunes geript zodat ik er op de Macbook / iPod naar kon luisteren en nadien heb ik het originele medium in de auto gestoken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=rQjh9H-ymK4

Als ik u zeg dat die cd daar vandaag de dag nog altijd zit, mag u aannemen dat ik een fan ben! In de auto en dus ook in de file is een van de voornaamste plaatsen waar ik naar muziek luister (ik luister zelden naar de radio omdat ik geen fan ben van al dat gezever, de spelletjes en de reclame) en Plan B is een serieus aangename reisgenoot ;-).
Ik zie er ook trouwens een uitstekende soundtrack in voor op de achtergrond om rustig een boek te lezen, te relaxen of zelfs een etentje te organiseren. Relax, maar zeker niet slaapverwekkend en met een leuke swing waardoor ik mezelf af en toe betrap om meetappen met de voet op de maat van de muziek.
Kortom, de vakpers had meer dan gelijk en ik betreur enkel het feit dat ik Ben Drew nu pas ontdek. Plan B heeft met “The Defamation of Strickland Banks” een ijzersterke plaat gemaakt die ieder muziekliefhebber in huis moet halen. De muziek is tijdloos en door menig luisteraar te smaken.
Ik denk dat we het laaste nog niet gehoord hebben van Plan B…
Je kan Ben trouwens volgens via twitter, facebook of zijn meest recente werk checken op zijn Myspace site. Vergeet ook niet Last.FM een blik te gunnen. Plan B komt in november trouwens naar de AB!
Met dank aan de mensen van Warner Music en Adhese voor deze opportuniteit!