Vandaag was de eerste dag van de normaal voorziene vijf dagen van training rond storage area networks in het algemeen en HP’s EVA in het bijzonder. Ik zeg wel, normaal voorziene, want toen ik deze morgend toekwam bij de hoofdzetel van HP, had men daar nog nooit van mij gehoord en stond ik dus ook nergens op een lijst voor opleiding te krijgen. Straf, want ik heb wel degelijk bevestigingsmailtjes gekregen dat alles in orde was! Sterk staaltje communicatie beste vrienden van HP!! 
Geluk bij een ongeluk dat er voor de eerste cursus van drie dagen nog andere geïnteresseerden waren, waardoor de cursus toch georganiseerd werd en ik kon meevolgen (en dus niet voor niets naar Nederland was afgezakt). De tweede cursus van twee dagen gaat spijtig genoeg niet door… De docent wist me te vertellen dat er maar één inschrijving was geweest (ik dus) en dat deze daarom geannuleeerd was… wel tof dat ze mij dat laten weten!
Kortom, de vijf dagen Amstelveen zijn herleid naar drie dagen waardoor ik woensdagavond dus al terug thuis zal zijn in plaats van vrijdagavond. Geen erg. 
Trouwens, de cursussen waarvoor ik mij had ingeschreven zijn:

De eerste is degene die ik nu aan het volgen ben, de tweede is degene die geannuleerd is. Nu gaan we wel de basis aanraken van CA in de eerste cursus, maar voor echt in-depth te gaan was de tweede cursus toch handig geweest. Dat wordt dus nog meer autodidactisch zijn he…
En hoe was dag 1 van de opleiding hoor ik u denken? Wel, redelijk easy. Er zitten een paar collega’s die de basis niet kennen en daarom is er onder andere uitgelegd wat het verschil is tussen SAN, NAS en DAS met al de voor- en nadelen. Daarna de opzet van een EVA en welke software daarachter zit enz. Wat is een LUN? Wat is Fibre-Channel? De basics dus. Maar die ken ik al wegens dat ik al veel met de neus in de boeken gezeten heb en dat ik @ work ook al wel hands-on ervaring heb… maar morgen gaan we meer specifieke dingen doen zei de docent… we zullen zien. Ik heb in ieder geval al de helft van de oefeningen van morgen, vandaag afgewerkt :-).